Sari la conținut

AUTORIZATIA SANITAR VETERINARA

Înregistrarea sanitară veterinară se face de către Direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, în baza unei solicitări scrise din partea beneficiarului şi reprezintă înscrierea în listele de mai jos, a unităţilor care produc alimente de origine animală, altele decât cele autorizate sanitar- veterinar.

PRET: de la 500 RON

Pentru cei care opteaza si pentru servicii de contabilitate

PRET: de la 700 RON

Pentru cei care opteaza doar pentru servicii de autorizare

Conform Ordinului ANSVSA 111/2008

Este necesară micilor producători precum şi unităţilor care produc, procesează, depozitează, transportă şi distribuie produse de origine animală sau nonanimală şi care doresc să furnizeze aceste produse alimentare în cantităţi mici şi cu parteneri localizaţi numai la nivel naţional sau direct consumatorului final în pieţe agroalimentare sau cu ocazia târgurilor, expoziţiilor, organizării unor manifestări în perioada sărbătorilor religioase sau a altor asemenea evenimente publice, organizate periodic de către autorităţile locale/judeţene.

Înregistrarea sanitară veterinară se face de către Direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, în baza unei solicitări scrise din partea beneficiarului şi reprezintă înscrierea în listele de mai jos, a unităţilor care produc alimente de origine animală, altele decât cele autorizate sanitar- veterinar.

 Înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor – înscrierea unităţilor în listele celor cu vânzare cu amănuntul de către direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în baza unei solicitări scrise din partea beneficiarului;

În vederea obţinerii documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru activităţile din unităţile de vânzare cu amănuntul prevăzute în anexa nr. 1, operatorii din sectorul alimentar sau reprezentanţii legali ai acestora trebuie să depună la direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, un dosar cuprinzând următoarele documente:

  1. a) o cerere scrisă în care sunt precizate:

(i) denumirea şi adresa unităţii;

(ii) activitatea desfăşurată;

(iii) tipurile şi cantităţile de produse supuse vânzării cu amănuntul;

(iv) locurile de vânzare cu amănuntul a produselor obţinute în unitatea proprie;

(v) numărul personalului lucrător, cu excepţia stânelor;

(vi) numărul de telefon la care puteti fi contactat.

  1. b) schiţa obiectivului unde se desfăşoară activităţile de producţie, cu excepţia stânelor;
  2. d) copia certificatului constatator sau, după caz, a certificatului de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunalul în a cărui rază teritorială îşi desfăşoară activitatea.
  3. e) prin derogare de la prevederile lit. d), în cazul producătorilor agricoli crescători de animale, copia certificatului de producător eliberat de primărie, vizată de asociaţiile profesionale şi/sau de medicul veterinar zonal.

În vederea eliberării documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor pentru activităţile din unităţile de vânzare cu amănuntul, direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti înregistrează cererea depusă şi, prin inspectorii autorităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, verifică atât documentaţia depusă, cât şi, la faţa locului, îndeplinirea cerinţelor în domeniul specific şi a celor prevăzute în Regulamentul Parlamentului European şi al Consiliului Uniunii Europene nr. 852/2004/CE, cu amendamentele ulterioare.

Pentru unităţile de vânzare cu amănuntul care îndeplinesc cerinţele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor conform legislaţiei specifice, direcţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti emite documentul de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

La ridicarea documentului de înregistrare pentru siguranţa alimentelor, reprezentantul legal al unităţii sau persoana delegată în acest scop semnează, ştampilează, datează documentul şi achită tarifele aferente activităţii desfăşurate.

În cazul în care, în urma verificării unităţii de către inspectorii autorităţii sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din cadrul direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, se constată neîndeplinirea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în nota de constatare/procesul-verbal de constatare vor fi înscrise deficienţele constatate, măsurile dispuse, precum şi termenele de remediere a deficienţelor, sub semnătura operatorului din sectorul alimentar.

La expirarea termenului de remediere a deficienţelor stabilit în nota de constatare/procesul-verbal de constatare, operatorul din sectorul alimentar solicită, printr-o cerere scrisă, direcţiei sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, reverificarea unităţii.

  1. Unităţi de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării sanitare veterinare

Carne:

  1. a) Carmangerie
  2. b) Măcelărie
  3. c) Centru sacrificare păsări şi/sau lagomorfe la nivelul fermei sau exploataţiei
  4. d) Centru colectare vânat sălbatic

 Lapte şi produse din lapte:

  1. a) Centru de prelucrare lapte integrat în cadrul exploataţiei
  2. b) Centru de prelucrare lapte independent

Peşte şi produse din pescuit:

  1. a) Ambarcaţiune de pescuit
  2. b) Punct de debarcare
  3. c) Magazin de desfacere peşte, pescărie
  4. d) Centru de colectare a batracienilor, gasteropodelor, crustaceelor

Miere şi alte produse din miere:

  1. a) Centru extracţie, colectare miere şi alte produse apicole
  2. b) Stupină
  3. c) Magazin de desfacere a mierii de albine şi a altor produse apicole

 Ouă pentru consum:

Centru colectare ouă

  1. Unităţi de vânzare cu amănuntul supuse înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor

Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercializare a alimentelor:

  1. a) Restaurant, indiferent de specific
  2. b) Pizzerie
  3. c) Cantină
  4. d) Laborator de cofetărie şi/sau patiserie
  5. e) Cofetărie/Patiserie
  6. f) Pensiune turistică,
  7. g) Magazin alimentar
  8. h) Hipermarket/Supermarket
  9. i) Unităţi de vânzare prin internet

 Unităţi care desfăşoară alte activităţi supuse înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor:

  1. a) Depozit alimentar
  2. b) Catering
  3. c) Staţie spălare şi dezinfecţie mijloace de transport

Ia legatura cu noi

Echipa noastră de profesioniști contabili și consultanți fiscali este pregătită să te sprijine în oricare dintre aceste servicii Contactează-ne acum pentru mai multe informații sau pentru a stabili o întâlnire!